U izolatoriju na Podhrastovima uslijed komplikacija izazvanih Covid-19 zarazom preminuo je uposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Džebrail Šišić Šile (54). On se u izolatoriju borio sa koronavirusom duže od 10 dana, a prije samo dva dana Muhamed ef. Velić je na svom Facebook profilu objavio da se Šišić nalazi u teškom stanju. 

– Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog korona virusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju. U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje – napisao je ef. Velić

Nažalost Šišić je izgubio životnu bitku, a iza njega su ostala dva sina i supruga Merima Šišić, inače šefica Urgentnog centra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.  Rahmetli Šišića spomenula je prilikom davanja izvještaja za protekla 24 sata i dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).  

– Noćas je umro medicinski radnik, koji je 1966. godište, s možda najtežom slikom koju smo do sada vidjeli. Bio je potpuno zdrav, bavio se sportom. Imamo još jednog skoro pa identičnog pacijenta teške kliničke slike – kazala je Izetbegović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime