U vrlo dobrom meču za neutralne gledatelje Ukrajina i BiH su remizirali u Lavovu odigravši 1:1. 

Kako je susret odmicao domaći fudbaleri su padali, a gostujući su se dizali i bili su bolji rival. Poslije meča ukrajinski novinari su pitali Vitkora Ciganova kada su bh. fudbaleri preokrenuli meč.

“To su vjerovatno svi vidjeli. U prvom poluvremenu na sredini smo previše ‘izgorili’, a Bosanci su počeli da napadaju i stvaraju šanse. Iskreno i ne znam šta se dešavalo, treba pogledati sa strane kako je to izgledalo”, kazao je Cigankov.

Fudbaler kijevskog Dynama je nakon toga upitan da li si on i saigrači nisu imali dovoljno snage nakon pobjede u Finskoj jer se formacija praktično nije mijenjala.

“Kakvu razliku pravi to ako imaš snage ili ne. Nikog nije briga za to. Sve zanima rezultat. Ako neko uđe na teren, mora dati sve od sebe da ostvari rezultat.”

Ukrajina i dalje drži drugo mjesto, ali bi ih preskočila Bosna i Hercegovina u slučaju dvije domaće pobjede protiv Ukrajinaca i Finske.

“Nema šansi da ćemo odustati. Imamo još jedan meč. Igrat ćemo na pobjedu. Ne postoji drugi način. I nadati se kiksu rivala u drugim mečevima”, završio je Cigankov.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime