Novi električna mobilnost već odavno nije stvar budućnosti pa, iako zaostajemo za ostatkom svijeta po tom pitanju, i kod nas je sada moguće kupiti električne bicikle, automobile, a sada i skutere, tačnije mopede. Isprobali smo električni Motogrini koji izgleda kao retro skuter, ali u njegovoj mehanici je malo toga retro.
Budućnost individualnog prijevoza definitivno je električna, a svi koji su se pribojavali da to znači kako će nestati uzbuđenja u vožnji očito su se prevarili. Ne samo da električni auti, bicikli i motocikli mogu biti vrlo dinamični i brzi, nego nam pokazuju kako ne moraju izgledati dosadno i generički. Upravo suprotno. Upravo to smo i pomislili gledajući ispred sebe električni motocikl Motogrini E:Motion. Retro dizajn koji jasno podsjeća na uvijek voljene Vespe, uz također retro bež boju i razigrane kombinacije boja na naljepnicama, ili kako ih Motogrini naziva – Shara, jednako je zabavan kao bilo koji motocikl ove veličine s klasičnim benzinskim motorom. Vjerovatno i više.

Za prvi kontakt s ovakvim električnim skuterom izabrali smo Motogrini e:motion 2048 L3 koji je ujedno i top model e:motion tipa Motogrini električnih skutera. Iako je sve samo ne klasičan skuter od 50 ccm, e:motion je zadržao najbolju praktičnu stranu skutera ove veličine. Da biste njime upravljali dovoljna vam je tek vozačka dozvola AM ili B kategorije i obavezna upotreba zaštitne kacige.

Kroz sarajevsku gužvu, na uskim i ne baš ravnim ulicama u centru grada Motogrini smo vozili nekoliko dana i provjerili koliko je praktičan, brz, ali i siguran.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime