Njega je pretuklo više osoba koje su odranije poznate policijskim organima gonjenja, ali se provjerava koliko je slučaj povezan s njegovim davanjem iskaza postupajućim tužiocimaTužilaštvo BiH dobilo je izvještaj MUP-a RS i Tužilaštva u Istočnom Sarajevu

Bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom

Ovaj zaštićeni svjedok je prije deset dana pretučen u Istočnom Sarajevu. Njega je pretuklo više osoba koje su odranije poznate policijskim organima gonjenja, ali se provjerava koliko je slučaj povezan s njegovim davanjem iskaza postupajućim tužiocima.

Zbog zadobivenih povreda ovaj je muškarac, koji je bio u prijateljskim odnosima s optuženim Zijadom Mutapom, ali je od straha od odmazde tražio zaštitu, čak proveo nekoliko dana u KCUS-u, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. On je zadobio teške tjelesne povrede, što je konstantirano u medicinskom nalazu.

Prije napada na njega napadači su ga pitali: “Jesi li ti taj zaštićeni svjedok?”

Informaciju potvrdio Muriz Memić

Saznajemo da je Tužilaštvo dobilo i fotografije s lica mjesta, a dostavljen je i videonadzor s mjesta gdje je došlo do napada. Svi napadači su bili naoružani, a svjedoka su presreli s dva automobila. Pretučen je nedaleko od autopraonice, gdje je ostavio vozilo.

Informaciju da je svjedok napadnut potvrdio je prošle sedmice i Muriz Memić, Dženanov otac, kao i tužilac Ćazim Hasanspahić.

o okolnostima napada na zaštićenog svjedoka u slučaju „Dženan Memić“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime