U Lovincu je 68-godišnjakinja ostala bez novca od prodaje janjadi nakon što su joj u ponedjeljak pokrala dva nepoznata muškarca s higijenskim maskama preko lica koji su se predstavili kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, priopćila je policija u Gospiću

 Ženi su rekli da imaju saznanja da je novac koji je dobila od prodaje janjadi krivotvoren te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, ali su se potom “udaljili u nepoznatom smjeru”, kaže policija koja traga za prevarantima

Protiv počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, no u policiji istovremeno ponovno podsjećaju da ovakve prijevare nisu rijetke. 

Mnoga kaznena djela protiv imovine počinjena su tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili obiteljsku kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela, piše u policijskom priopćenju.

 Stoga savjetuju da ljudi ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove bez da ne utvrde o kome se radi, odakle dolazi i što hoće te da od posjetitelja koje se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu. Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti niti na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime