БРАТУНАЦ, 25. АВГУСТА /СРНА/ - Рајска плажа на Дрини код Братунца овог љета је посјећенија него икада и сваког дана, када је лијепо вријеме, ту се одмара од двије до пет хиљада посјетилаца из Републике Српске, Србије, Федерације БиХ, али и из иностранства.

Plaža je puna svakim danom jer dolaze mnogi koji zbog virusa korona ovoga ljeta nisu išli na ljetovanje na more

Rajska plaža na Drini kod Bratunca ovog ljeta je posjećenija nego ikada i svakog dana, kada je lijepo vrijeme, tu se odmara od dvije do pet hiljada posjetilaca iz BiH, ali i iz inostranstva.

Plaža je puna svakim danom jer dolaze mnogi koji zbog virusa korona ovoga ljeta nisu išli na ljetovanje na more.

Tokom ove sezone uz plažu je otvoreno nekoliko novih kafića, tu su barovi sa ležaljkama i sve više je sadržaja za igru i zabavu djece nakon kupanja i brčkanja u Drini.

Gosti iz unutrašnjosti BiH i Srbije Rajsku plažu nazivaju bratunačkim morem, ističući da je izuzetna za odmor i uživanje nakon kupanja u bistroj Drini.

Iako je u porastu broj oboljelih od virusa korona u regionu, na plaži je malo onih koji poštuju mjere prevencije i zaštite i epidemiološke savjete, niti ko nosi masku, a kada postoji mogućnost, pojedinci nastoje da održavaju fizičku distancu.

Na ovoj plaži se posjetioci kupaju, sunčaju, odmaraju, zabavljaju, neki koriste adrenalin park za vježbanje, roštiljaju u krugu porodice i prijatelja, a sve popularnije i izraženije je kampovanje i višednevni boravak turista iz unutrašnjosti BiH i Srbije.

БРАТУНАЦ, 25. АВГУСТА /СРНА/ – Рајска плажа на Дрини код Братунца овог љета је посјећенија него икада и сваког дана, када је лијепо вријеме, ту се одмара од двије до пет хиљада посјетилаца из Републике Српске, Србије, Федерације БиХ, али и из иностранства.

Prethodnih dana na Rajskoj plaži su kampovale grupe gostiju iz Banjaluke, Sarajeva, sa Sokoca, iz Vlasenice, ali i zaljubljenika Drine iz dijaspore.

Ambijent je sličan morskom.

Tu su kafići, muzika, brza hrana, sladoled, kokice, specijaliteti sa roštilja, pica, gljive, voćne salate i veliki broj mladih, izuzetno raspoloženih za provod i zabavu.

Zbog virusa korona ove godine otkazane su sve kulturno-sportske i zabavne manifestacije u Bratuncu, ali i na Rajskoj plaži, gdje je cilj regate “Drinski slalom”, na kojoj se održavaju susreti bajkera i druga sportska takmičenja, koncerti i drugi kulturni sadržaji.

Rajska plaža nalazi se pored rijeke Drine, sedam kilometara nizvodno od Bratunca i četiri kilometra od graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime