Autobus, koji se nalazio parkiran iza objekta Kuglane zapaljen je sinoć iza 22 sata, a dojavu o tome dobili su policajci od prolaznika. Ubrzo su se na terenu našli dežurni timovi zeničke policije i vatrogasci, koji su uspjeli lokalizirati požar.

Kako saznajemo, do požara je došlo u unutrašnjosti autobusa koji na sebi ima oznake “Gold tursa”, koji je bio parkiran u ulici Vatrogasni put, a u kojem je, po prvim preliminarnim nalazima, najvjerovatnije boravilo više osoba. Pronađeni su ostaci hrane, pića i odjeće, kao i deka. Uviđajem će biti utvrđeno kako je došlo do požara, odnosno šta ga je uzrokovalo. Potvrđeno nam je da nema žrtava ni povrijeđenih, a “stanari” su se, po svemu sudeći, udaljili čim je požar izbio, što je sretna okolnost.

Intervencija je bila brza i uspješna, ali je požar uništio značajan dio unutrašnjosti autobusa, sjedišta, podove i zidove, a oštećena su i stakla, dok će se o visini štete moći govoriti tek ujutro. Za sada nije poznato ko je u autobus nasilno ušao, odnosno boravio u njemu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime