“Kralj lavova” oborio rekord gledanosti u BiH

0
54

Novi Disneyev “Kralj lavova” u prvom vikendu prikazivanja ostvario je izvanredne rezultate i oborio rekorde što se tiče animiranog filma u BiH a i šire!

Tokom prvih vikend projekcija film je pogledalo skoro 10.000 gledalaca širom BiH čime je zauzeo vodeću poziciju najboljeg kino otvaranja animiranog filma ikada.

“Kralj lavova” vratio se u kina nakon punih 25 godina, u live-action adaptaciji jednog od najuspješnijih i najupečatljivijih animiranih filmova svih vremena uz koji su odrastale generacije širom svijeta.

Kralj lavova u domaćim kinima prikazuje se u originalnoj i sinhroniziranoj verziji; režiju originalne verzije potpisuje američki glumac i redatelj Jon Favreau, a domaću Lea Anastazija Fleger. Originalna glumačka postava uključuje Donalda Glovera (Simba), Beyoncé Knowles-Carter (Nala), Jamesa Earla Jonesa (Mufasa), Chiwetela Ejiofora (Scar), Setha Rogena (Pumbaa), Billyja Eichnera (Timon) i druge, a domaća Adriana Pezdirca kao Simbu, Mateju Majerle kao Nalu, Milana Pleštinu kao Mufasu, Frana Maškovića kao Scara, Marka Makovičića kao Zazua, Anju Šovagović Despot kao Sarabi, i mnoge druge. Glavne pjevačke uloge pripale su Vanni i Dini Jelusiću.

Disneyev Kralj lavova spektakularno je filmsko putovanje u afričku Ponosnu zemlju u kojoj budući kralj lavova mora nadvladati izdaju i tragediju kako bi preuzeo svoje pravo mjesto na Ponosnoj stijeni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime