KLASIK – FANTASTIK: Za samo 45 minuta napravite dobre stare TUFAHIJE i oduševite ukućane

0
43

U šest koraka do orjentalne slastice, donosimo recept za četiri osobe

SASTOJCI

4 jabuke

120 g mljevenih oraha

250 ml slatkog vrhnja

Naribana kora limuna

voćni kompot od višanja

voćni sirup od višanja

400 ml vode

400 g šećera

100 g meda

10 g vanilin šećera

PRIPREMA

Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.

Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.

Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.

Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.

Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.

Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.

U slast!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime