I TURCI SE PREDOMISLILI: Konačni krah nekadašnjeg giganta iz Republike Srpske, uzalud su je pokušavali prodati, više je NIKO NEĆE

0
68

Stečajni upravnik bijeljinske„Šećerane“ Nebojša Matić upoznao je Odbor povjerilaca da na raspisani javni poziv nije stigla nijedna ponuda, a o daljem toku stečajnog postupka u četvrtak će odlučivati Skupština povjerilaca fabrike.

Matić je za Capital rekao da ponudu nije dostavila ni firma „Niva“ iako je ona ranije iskazala interesovanje i slala svoje predstavnike da sagledaju stanje u fabrici.

„Ta firma je dostavila dva obavještenja u kojima je navela da je i dalje zainteresovana i da će konkretnu ponudu dostaviti do 15. jula. Međutim, rok za dostavljanje ponuda je istekao“, rekao je Matić.

On je potvrdio i da je Goran Vajkić, koji je ranije za imovinu „Šećerane“ nudio 6,9 miliona KM, uputio dopis sudu u kojem traži da se u skladu sa zakonom nastavi prodaja i da se ne odugovlači sa stečajnim postupkom.

„Ta informacija će, takođe, biti prenesena Skupštini povjerilaca, koja će zauzeti stav i u vezi sa tim“, istakao je Matić.

Vajkić je u dopisu naveo da, s obzirom na to da dosadašnji pokušaji unovčenja imovine nisu uspjeli, zahtijeva od stečajnog upravnika da se pridržava Zakona o stečajnom postupku.

„To se posebno odnosi na član 107 koji propisuje da ako se imovina ne uspije unovčiti na tri javne licitacije, stečajni upravnik će unovčiti imovinu prema odredbama Zakona o izvršnom postupku“, naveo je Vajkić u dopisu i dodao da je on i dalje zaintersovan za kupovinu ove imovine.

Imovina bijeljinske Fabrike šećera ponuđena je na prodaju po cijeni početnoj od 10 miliona KM, a zainteresovani kupci ponude su mogli da dostave do 2. jula.  Međutim, nijedna ponuda nije stigla.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime