Proteklih pedeset dana novog načina rada u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” zbrinute su na stotine pacijenata i pružene hiljade usluga. Ova zdravstvena ustanova u jeku aktuelne pandemije je širom otvorila vrata za sve pacijente i maksimalnim angažmanom osoblja uspjela odgovoriti zahtjevima ogromnog broja pacijenata.

Prof. dr Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, je izjavio da u svojoj 32-godišnjoj praksi nije vidio ovoliko zapuštenih pacijenata, koji su trpjeli zbog zatvaranja zdravstvenih ustanova.On lično i ostalo osoblje su uložili ogroman napor da se stanje popravi i da se pacijentima pruži adkvatna usluga i rezultati nisu izostali. U odnosu na raniji period broj pruženih usluga je mnogostruko povećan. Naravno, s povećanjem broja pruženih usluga, značajno su povećani i svi troškovi Opće bolnice.

Direktor Gavrankapetanović je čestitao uposlenicima Opće bolnice na postignutom rezultatu te je izrazio nadu da će i nadležne institucije adekvatno finansijski pratiti drastično povećan obim pružanja zdravstvenih usluga.

U prilogu je evidentan grafički prikaz pružanja medicinskih usluga u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime