Ima jedno mjesec počeo je odjedanput, kao duh iz boce, ponovo da provocira, objašnjava Esad Plavi

U Jelahu je jutros došlo do sukoba između pjevača Esada Muharemovića, poznatijeg kao Esad Plavi i Miralem Merdića, vlasnika lokalnog portala.

Merdić je video objavio na društvenim mrežama. Kako se može vidjeti, Merdić se obraćajući Esadu Plavom udaljava od njega i govori mu da on ima pravo da slika sa javne površine. Na kraju videa, Esad nasrće na njega i telefon ispada iz ruku Merdića.

Ničim izazvan prišao mi je sa leđa

– Danas u mojoj nakani da od svoje obiteljske kuće prošetam do omiljenog kafića i popijem kafu bio sam napadnut fizički od strane Esada Muharemovića, nama poznatijeg kao Esad Plavi. Naime ničim izazvan prišao mi je sa leđa i nasrnuo na mene a da nisam bio ni svjestan da mi se približava. Začuo sam samo riječi : “Ovo ti je za Darka Lazića” i osjetio udarac u predjelu vrata – rekao je Merdić.

Kaže da ga je upozorio da će sve snimiti i objaviti.

– Koliko god se trudio da se odmaknem jer nisam osoba koja bilo kakve nesporazume rješava nasilnim putem i tučom, on je bez obzira na moja upozorenja da se odmakne od mene, i dalje nastavio sa kretanjem prema meni i upućivanjem verbalnih prijetnji i sa nakanom da na mene fizički nasrne. Što je nažalost na kraju i učinio. Nakon što sam pao na tlo on i još jedna osoba iz njegove pratnje su mi nekoliko puta nogama zadali udarce u predjelu glave i grudnog koša. Da bi mi zatim oteli fotoaparat i mobitel koji sam imao uza sebe. Da bih fotoaparat poslije našao odbačen u obližnjem kanalu – dodaje Merdić te ističe da je pozvao policiju u Tešnju.

Kaže da mu je razbijen mobitel i nuišten fotoaparat.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime