Uprkos stalnom povećanju broja zaraženih koronavirusom, pojedinci i dalje upotno odbijaju da se pridržavaju mjera zdravstveno epidemiološke zaštite. Tako je policija u Banja Luci u jednom ugostiteljskom objektu zatekla čak 500 gostiju.

Naime, pripadnici PU Banja Luka su, zajedno sa Žandarmerijom MUP-a RS i Komunalnom policijom Banja Luke u petak navečer proveli raciju u dva ugostiteljska objekta, a u jednom od njih bila tolika gužva da “šibica nije mogla pasti na pod”.

– Kontaktiran je dežurni okružni javni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te naložio da se nakon prikupljanja svih činjica OЈT Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta, Saopćeno je iz PU Banja Luka.

U toku ove kontrole, kako se navodi u saopćenju, uhapšeno je šest osoba, izdato je 13 prekršajnih naloga na osnovu Zakona o javnom redu i miru, te je pokrenut zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na osnovu Zakona o oružju i municiji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime