Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su lažne tvrdnje koje su iznesene u saopćenju za javnost SDA da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se spominje Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u bilo u izvornom, bilo u modificiranom obliku.

  • Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku 3. sporazuma i uvjere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da provedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da provodimo ono što neko tumači da smo potpisali – rekao je Dodik.

SDA je danas saopćila da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu euroatlantskih integracija i formiranju Vijeća ministara usvajanje modificiranog Godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Vijeća ministara, nastavak euroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.
avaz.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime