Dogovorili smo s vlastima Republike Hrvatske centraliziran vid komunikacije u vezi s osiguranjem stalnih koridora, ali i sve drugo kada su u pitanju razmjena robe, dotok pomoći i potrebe privrede, kako nijednog trenutka ne bismo bili odsječeni, izjavio je za Fenu predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je jučer u Zagrebu imao susrete s predsjednicima Vlade i Sabora Republike Hrvatske, Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, kojima je izrazio solidarnost zbog nedavnog potresa u Zagrebu, ali prvenstveno razgovarao o saradnji u razdoblju pandemije koronavirusa.

– Ta saradnja je strateška stvar koju je trebalo dogovoriti kako nam se ne bi dogodilo da s pooštravanjem mjera zaštite u narednih desetak dana u smislu kretanja, imamo bilo kakve probleme. Mislim da smo uspostaviti odličnu komunikaciju koja će funkcionirati 24 sata dnevno – kazao je Čović u telefonskom intervjuu za Fenu iz svog doma u Mostaru, gdje je otišao odmah nakon povratka iz Zagreba, a kako bi i sam radeći od kuće, pokazao društvenu odgovornost i poštivanje preporuka zdravstvenih institucija.

Govoreći o razgovorima koje je imao sa zvaničnicima Hrvatske, Čović kaže da je sretan što je premijer Plenković prihvatio da BiH bude uključena u svih desetak fondova koji se uspostavljaju na nivou EU, a gdje će biti i sve druge zemlje naše regije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime