Bosanskohercegovački Youtuber Adnan Cerić – Cerix, imenovan je za v.d. zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH, a mediji su njegovo imenovanje dovodili u vezu s porodicom Izetbegović.

Ne stišavaju se reakcije na vijest da je popularni bosanskohercegovački Youtuber Adnan Cerić – Cerix, imenovan za v.d. zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH. 

Prema medijskim navodima, on je na ovu funkciju imenovan na prijedlog Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH. 

Na upit da li je to tačno i ako jeste, zbog čega je tu osobu predložila, kakve su njegove kvalifikacije za tu poziciju, ministrica Turković je odgovorila.

-Zbog isteka mandata vršiocima dužnosti direktora i dva zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara je, na posljednjoj sjednici, imenovalo nove vršioce dužnosti na ove pozicije. Dogovorom koalicionih partnera, predloženi su kandidati za vršioce dužnosti direktora i dva zamjenika direktora Agencije za statistiku do okončanja konkursne procedure. Među imenovanim vršiocima dužnosti nalazi se i g. Cerić, koji ispunjava sve uslove za ovu poziciju, rekla je Turkovićeva.

 Kako se došlo do njegovog imena?

-Prijedlozi za imenovanje kandidata na rukovodeće pozicije u državnim agencijama na sjednice Vijeća ministara se uvrštavaju nakon provedene konkursne procedure od strane Agencije za državnu službu, usaglašavanja i dogovora koalicionih partnera, odgovorila je Turković, ne navodeći detalje.

Podsjetimo, mediji su njegovo imenovanje dovodili u vezu s porodicom Izetbegović. Međutim, Jasmina Izetbegović, kćerka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u međuvremenu se oglasila i navela da njih dvoje već nekoliko mjeseci nisu zajedno. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime