U cilju resocijalizacije, edukacije i kulturne afirmacije širokog auditorija Grada  Zenice, Udruženje „Baton“ Zenica, u petak 03. januara 2020. godine u prepunoj Sali Muzeja  Grada Zenice organizovalo je promociju knjige pod  nazivom:

“BOŠNJACI U SPLITU 1916.-2017.”

Mnogobrojnim posjetiocima predstavio se autor knjige, Ibrahim Duraković rođen u Gradačcu koji od 1983. godine živi i već dugi niz  godina radi kao kulturni radnik na afirmaciji i očuvanju tradicije i  baštine Bošnjaka Grada Splita i Republike Hrvatske, a ovo mu je peta po redu objavljena knjiga.

U sklopu promocije knjige glumac Ševal Tosuni iz  Splita, izveo je monodramu komediju pod  nazivom „SULJO TAMBURICA“ čiji  scenario opet potpisuje Ibrahim Duraković, a ova drama je jedna od šest koji je  napisao ovaj kulturni radnik inače počasni predsjednik BZK Preporod Grada  Splita.

Na tribini su bili prisutni novoizabrani čelni ljudi BZK Preporod  ZDK i Grada  Zenice,  te je ovom prilikom uspostavljena naredna saradnja ove dvije Regije i Grada, a u zabavnom dijelu nastupila je mlada Amina Bajramović sa dvije sevdalinke, što je cijelom događaju  dalo poseban terapijski efekat.

PRESS Udruženje Baton Zenica

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime