Ovakvim načinom rada Absolute group d.o.o. i brend NUMBER1 izdvojili su se kao primjer društveno odgovornog poslovanja

U subotu je vlasnik kompanje Absolute group d.o.o. iz Travnika, dr. Nihad Selimović sa svojim timom posjetio Sapnu te uručio donaciju.

Pored dezinfekcionog tunela, Domu zdravlja u Sapni je donirana i zaštitna oprema u vidu maski i rukavica.

-Zdravstvene ustanove su prva linija odbrane u borbi sa koronavirusom i o njima posebno moramo voditi računa. Prvi tunel doniran je u petak JU Bolnica Travnik, drugi danas, Domu zdravlja u Sapni. U ponedjeljak je planirano da se donacija uruči Domu zdravlja u Jablanici, a u utorak bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i J.U. Dom zdravlja Travnik- rekao je Selimović.

Na početku pandemije COVID-19 kada je razvoj situacije bio neizvjestan i uslijedilo otpuštanje radnika iz proizvodnih djelatnosti, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su izabrali drugi put, a sa ciljem očuvanja radnih mjesta i pružanja pomoći društvu u periodu krize.

Tako je kompanija svoje proizvodne pogone preorijentirala za proizvodnju zaštitnih maski, a nakon toga, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenula je i proizvodnju dezinfekcionih tunela.

Proizvodnja nije bila ni malo jednostavna, a moralo se reagovati odmah! Međutim, odluka menadžmenta je bila da se na tržište ne smije izlaziti sa amaterskim proizvodima i da se ovom zadatku mora pristupiti izuzetno odgovorno. Uz tim vrhunskih inženjera i stručnjaka koji su danonoćno radili na osmišljavanju i testiranju najboljeg rješenja, tunel je napravljen i atestiran u rekordnom roku. S obzirom na složenost situacije u državi i želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, menadžment kompanije je donio odluku da će prvi tuneli koji su proizvedeni biti donirani onima kojima su najpotrebniji, a to su svakako zdravstvene institucije, navode iz kompanije.

-Od početka proizvodnje koja je stavljena u funkciju zaštite zdravlja ljudi većina proizvoda je donirana raznim institucijama. Mi nismo željeli govoriti o tome jer smatramo da nije vrijeme za promoviranje bilo čega osim zaštite zdravlja. Prilikom donacije prvog tunela JU bolnica Travnik mediji su izvijestili o tome, i naravno hvala im na tome posebno iz razloga da se skrene pažnja na značaj profesionalnog pristupa u izradi, postavljanju i korištenju tunela. S obzirom na to da sam i ljekar, prilikom svakog svog obraćanja medijima, ističem značaj profesionalnog pristupa izradi tunela kao i korištenju licenciranih sredstava za dezinfekciju. Razumijem dobru volju svih firmi koje se bave proizvodnjom istih i to je za svaku pohvalu, ali moramo biti svjesni da amaterskim pristupom možemo napraviti više štete nego koristi. Mehanizmi koji pokreću aktiviranje prskalica u tunelu su vrlo zahtjevni i njima se moraju baviti iskusni inženjeri, a sredstva koja se koriste moraju biti certificirana i provjerena. Već ako neko ne koristi ovakva sredstva nužno je da upozori ljude da takva sredstva ne smiju udisati. U našim tunelima dezinfekciona sredstva su licencirana i smiju se i udahnuti. Uz svaku donaciju tunela mi se obavezujemo da ćemo donirati i dodatne količine dezinfekcije za punjenje rezervoara dok god traje pandemija – pojašnjava dr. Selimović.

Posebno je, kako ističe, ponosan na to što je uspio zadržati sve svoje uposlenike te da otkaza u njegovim firmama neće biti.

Ovakvim načinom rada Absolute group d.o.o. i brend NUMBER1 izdvojili su se kao primjer društveno odgovornog poslovanja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime